ForumYoLu
(¯`•.(¯`•. Hoşgeldiniz .•´¯).•´¯)

ÇOK KOLAY ÜYELİK İÇİN TIKLAYINIZ!


! SİTEDEN YARARLANMAK IÇIN ÜYE OLUN !
! ÜYE OLMADAN LİNKLER GÖRÜNMEZ !
! GİRİŞ YAPMADAN REKLAMLAR GİTMEZ !

ForumYoLu

ForumYoLu Web Yuvasına Hoşgeldiniz
 
AnasayfaAnasayfa  SSSSSS  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Visual Basic de Yerel IP, Yerel Ağ Adı ve Yerel Port Numarası Öğrenme

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
RappeRSRC
Administratör

Administratör



Koç Keçi
Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 20/04/09
Yaş : 98
Nerden : Anadolunun İzmir-i
Lakap : RappeRSRC
Hayvanınız : 16
Takım : 2
Ruh Halim : 11


MesajKonu: Visual Basic de Yerel IP, Yerel Ağ Adı ve Yerel Port Numarası Öğrenme   Çarş. Mayıs 20 2009, 10:06

Öncelikle Project>Components yolunu izleyerek açılan pencerenin Controls bölümünden Microsoft Winsock Controls 6.0 yı araç kutusuna ekleyin
Forma 3 buton ve winsock nesnesini ekleyin.

'1. button yerel ip gösterecek

'2. button yerel ağ adını gösterecek

'3. button yerel port numarasını gösterecek




Private Sub Command1_Click()
cmdip = Winsock1.LocalIP
MsgBox ip
End Sub
Private Sub Command2_Click()
cmdhostname = Winsock1.LocalHostName
MsgBox HostName
End Sub
Private Sub Command3_Click()
cmdport = Winsock1.LocalPort
MsgBox piort
End Sub



















YÖNETİCİ ALIMLARI DEVAM EDİYOR! YÖNETİCİ OLMAK İÇİN HEMEN BAŞVURUN!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://forumyolu.yetkinforum.com
ßy.NeKaR
Aktif Üye

Aktif Üye
avatar


Boğa At
Mesaj Sayısı : 97
Kayıt tarihi : 12/08/09
Yaş : 27
Nerden : SamSun
Lakap : NeKaR
Hayvanınız : 8
Takım : 12
Ruh Halim : 8


MesajKonu: Geri: Visual Basic de Yerel IP, Yerel Ağ Adı ve Yerel Port Numarası Öğrenme   Perş. Ağus. 13 2009, 15:03

Çok Güzel Paylaşım Olmuş Bilmeyenler için çok işe yarar teşekkürler...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
UqRr
Üye

Üye
avatar


Aslan Sıçan
Mesaj Sayısı : 49
Kayıt tarihi : 12/08/09
Yaş : 21
Nerden : İstanbul B.Çekmece
Lakap : UqRr
Hayvanınız : 8
Takım : 5
Ruh Halim : 4


MesajKonu: Geri: Visual Basic de Yerel IP, Yerel Ağ Adı ve Yerel Port Numarası Öğrenme   Salı Ağus. 18 2009, 12:28

Ya nedir bu Visual Basic Mutlu Mutlu
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
RappeRSRC
Administratör

Administratör



Koç Keçi
Mesaj Sayısı : 449
Kayıt tarihi : 20/04/09
Yaş : 98
Nerden : Anadolunun İzmir-i
Lakap : RappeRSRC
Hayvanınız : 16
Takım : 2
Ruh Halim : 11


MesajKonu: Geri: Visual Basic de Yerel IP, Yerel Ağ Adı ve Yerel Port Numarası Öğrenme   Salı Ağus. 18 2009, 18:26

Çok güzel programlar yapmak için çok güzel bir program Laughing



















YÖNETİCİ ALIMLARI DEVAM EDİYOR! YÖNETİCİ OLMAK İÇİN HEMEN BAŞVURUN!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://forumyolu.yetkinforum.com
 
Visual Basic de Yerel IP, Yerel Ağ Adı ve Yerel Port Numarası Öğrenme
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumYoLu :: Bilgisayar :: Visual Basic-
Buraya geçin: